Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București va organiza în data de 27 -29 Septembrie 2018 cea de a treia ediție a Bucharest Security Conference. Aceasta abordează subiecte actuale în domeniul securității și apărării Euro Atlantice. Bucharest Security Conference este un eveniment organizat de către NATO Partnerships Studies Center din cadrul SNSPA cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale şi Cartierului General al NATO. Evenimentul reprezintă o platformă anuală pentru analiza şi dezbaterea mediului de securitate Euro-Atlantic, acordând o atenţie sporită Europei Centrale şi de Est, zonei Mării Negre și amenințărilor hibride la adresa securității Aliate.

 

Conferința va reuni înalți oficiali ai NATO, UE, reprezentanți ai Formatului regional de cooperare București 9 dar și ai altor state precum SUA, Marea Britanie, Germania, Polonia, Cehia, Bulgaria, Moldova, Serbia  sau distinși reprezentanți ai domeniului academic și de cercetare.

 

Agenda conferintei cuprinde dezbateri și discuții pe teme relevante precum evoluția relațiilor dintre Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică, securitatea regională, rolul comunicării strategice în arhitectura de securitate Euro Atlantică, reziliența, războiul hibrid, securitatea Balcanilor de Vest, securitatea energetică, securitatea cibernetică.

 

Evenimentul va avea loc la hotelul Athene Palace Hilton, Str. Episcopiei 1-3, București și va debuta cu ceremonia de acordare a diplomelor de excelență sub egida Casei Regale, găzduita de Banca Națională a României.

 

Persoană de contact pentru relația cu media – Simona Virci – simonavirci@gmail.com.

 

Pentru mai multe detalii și înregistrare, accesați site-ul BSC.

 

Conference Website: www.securityconference.ro

Facebook Page: Bucharest Security Conference.